Bonanza

Bonanza on viihdyttävä kolikkopeli, jossa pelaaja pääsee mukaan seikkailulle kultakaivokselle. Bonanza on Big Time Gaming pelinvalmistajan käsialaa. Kyseessä on Australiasta kotoisin oleva pelitalo, joka pienuudestaan huolimatta on pystynyt haastamaan alan johtavia kilpailijoita. Bonanza on omanlaisensa kolikkopeli, jonka teemana on kaivostoiminta – erittäin rahakas sellainen. Pelissä ollaan jyrkän mäen rinteellä, josta lähtee kallion sisään tunneli. Tunnelissa kaivosmies heiluttaa hakkua, joka iskeytyessään tipauttelee kaivoksen seinistä jalokiviä ja kivimurskaa. Big Time Gaming on onnistunut tekemään Bonanzasta myös mobiiliystävällisen, eli Bonanzan seurassa pääsee jahtaamaan voittoja myös älypuhelimella. 

Kuvakaappaus Bonanza-pelistä.

Bonanzan pelaaminen

Bonanza on kuuden rullan ja 2-7 rivin slotti. Symboleita on kuutta eri kokoa ja siksi rivit ovat epätasaisia. Pelissä ei ole selvää sääntöä, millä rullalla minkäkin kokoiset symbolit ovat vaan ne vaihtelevat satunnaisesti joka pyöräytyksellä. Näiden kuuden symbolin lisäksi peliruudun ylälaidalla kulkee neljä kivivankkuria neljän lisäsymbolin kera. Vankkurit sijaitsevat aina rullien 2-5 yläpuolella. Symbolien monimuotoisuus mahdollistaa sen, että pelissä on tarjolla voittolinjoja yhteensä yli 117 000 kappaletta. Symboleina pelissä pyörivät kaivosmaailmasta tutut jalokivet sekä kultaharkot, mutta myös pöytäpeleistä tutun korttipakan symboleita on pelissä nähtävillä. Mikäli Bonanzassa voittolinja osuu kohdalle, murenevat ne pois alta tipauttaen linjalle uudet symbolit. Tätä jatkuu kunnes voittolinjoja ei enää tule. Bonanza sopii myös laiskalle pelaajalle, sillä peli tarjoaa autoplay-toiminnon, jonka avulla pelaajan ei tarvitse itse painella pyöräytyksiä käyntiin vaan voi hän täysin keskittyä seuraamaan peliä ja mahdollisten voittojen kilahtelua omaan pelikassaan. 

Bonanzassa wild-symbolina toimii kolmen dynamiitin kuvio. Niin kuin dynamiitilla on tapana, tuhoaa se muut symbolit korvaten ne kohdalle sattuessaan. Scatter-symboleja dynamiittikaan ei kuitenkaan pysty syrjäyttämään. Scattereina eli bonuspelin ”avaussymboleina” toimivat kultaharkot. Kun kultaharkkoja ilmestyy pelikenttään neljä kappaletta, tarjoilevat ne pelaajalle peräti 12 ilmaiskierrosta. Ilmaiskierroksia ei tosin ole tarjolla jatkuvasti, mutta kun onni potkaisee kohdalle ja pelaaja pääsee niihin käsiksi, ovat voittomahdollisuudet hyvät. Ilmaiskierrosten aikana Bonanzassa käynnistyy ominaisuus, missä kertoimet kasvavat itsestään. Ilmaiskierroksien aikana Bonanza imaisee pelaajan kaivoksen sisään ja silloin pelaajalla on erinomainen – kaivossanastolla kuvailtuna – mahdollisuus tahkoa rahaa.

Bonanza ei ole progressiivinen eli jatkuvasti voittopottia kasvattava slotti. Kuitenkin lisäsymboleiden ja ilmaiskierroksien ansiosta Bonanzalla on hyvät mahdollisuudet päästä voittoihin käsiksi. Voittojen suuruus riippuu luonnollisesti panoksen suuruudesta. Mikäli pelaaja pelaakin maksimipanoksella ja onnistuu nappaamaan itselleen kaikkein suurimpaan voittoon oikeuttavan symboliyhdistelmän ei kyse ole enää pelkästä nappikaupasta.