Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest on kolikkopelien eli slottien parhaimmistoa. Kyseessä on viiden rullan ja peräti 20 voittosuoran kolikkopeli. Peli toimii perinteisen hedelmäpelin logiikalla, mutta hedelmien sijasta symboleina nähdään muinaisen Maya-kulttuurin symboliikkaa. Maya-kulttuuri on tuotu peliin myös rullien kohdalla, nimittäin ne eivät perinteisen hedelmäpelin tapaan pyöri vaan jokaisen rullan symbolit ikään kuin tipahtavat kivenmurikkana riville. Pelattavuus onkin Gonzo’s Questissa huippuluokkaa ja myös visuaalinen puoli pitää pelaajan otteessaan. Pelin grafiikka on niin laadukasta, että peli tuntuu ennemminkin videopeliltä kuin yksinkertaiselta kolikkopeliltä. Pelin keskeinen hahmo on Gonzalo Pizzarro, jonka silmin pelissä puikkelehditaan 1500-luvulla. 

Gonzo’s Quest on NetEntertainmentin – tunnetummin NetEntin kehittämä peli. NetEnt on kolikkopelitarjoajien aatelistoa, joten ei ole ihme että Gonzo’s Quest on juuri heidän kolikkopelinsä. NetEntin pelit ovat huippuluokkaa myös mobiililla pelattaessa eikä Gonzo’s Questin kohdalla ole tehty tässä asiassa poikkeusta. Peli toimii mobiilissa selainversiona niin hyvin, että pelaaja ei tarvitse mitään erillistä sovellusta nauttiakseen Gonzo’s Questin pelaamisesta myös liikkeellä ollessaan. 

Kuvakaappaus Gonzo’s Quest -pelistä.

Gonzo’s Questin bonukset ja voitot 

Gonzo’s Questissa on tarjolla ainutlaatuinen bonus. Yleensä sloteissa on aktivoitavissa vapaapudotus, mutta Gonzo’s Questissa kyseinen asetus on aina aktiivinen. Käytönnössä tämä tarkoittaa, että rullien yhteensopivat palat aiheuttavat ”räjähdyksen”, minkä seurauksena jäljelle jäävät palat putoavat räjähtäneen rivin tilalle. Mikäli räjähtäneen rivin tilalle tipahtaa uusi voittorivi, räjähtää sekin ja rivin tilalle putoavat jälleen uudet kivenlohkareet. Tätä jatkuu niin kauan, että voittoriviä ei enää tule. Aina kun edellämainittu tapahtuu, voittokerroin kasvaa. 

Gonzalon matkassa on mahdollisuus myös aktivoitavaan bonukseen. Kun ruudulle ilmestyy kolme aktivointisymbolia, Gonzalo pääsee askeleen lähemmäs tavoittelemaansa kultaista kaupunkia. Tämän tyyppinen bonus – ilmaispyöräytys –  on tyypillinen erilaisille netissä pelattaville kolikkopeleille. Gonzo’s Questissa tämä bonus kulkee nimellä vapaapudotus. Kun pelaaja saavuttaa aktivoitavan bonuksen, sää hän kymmenen vapaapudostusta sekä kolminkertaiset bonukset normaalitilaan verrattuna. Näin ollen vapaapudotuksessa on mahdollisuus jopa bonuskertoimeen 15. Gonzalo – eli pelin päähenkilö – on aktiivisesti mukana pelissä ja etenkin bonus ja vapaapudotustilanteissa hän tulee erittäin iloiseksi ja tanssahtelee ympäri ruutua. 

Gonzo’s Questissa on hyvät voitot. Siinä missä normaali peli mahdollistaa parhaillaan voittokertoimen 5, Gonzo’s Questissa mahdollisuudet voittoihin ovat vielä paremmat onnen potkaistessa kohdalle. Normaalit voitot toki ovat samalla linjalla verrattaessa muihin viiden rullan kolikkopeleihin, mutta bonuksien tuomat mahdollisuudet ovat huomattavasti keskivertoa paremmat.